Ingrediente:
conopida
sfecla rosie
2 ardei iuti
2-3 catei usturoi
boabe de mustar
frunze de telina
marar uscat
radacina hrean
boabe piper
sare
zahar
Mod de preparare:
Conopida aleasa trebuie sa fie alba, sanatoasa, proapata. Aceasta se rupe in buchetele, se spala, apoi se lasa o ora in apa fierbinte cu sare. Sfecla rosie. se curta, se spala si se taie rondele subtiri. Ardeii iuti se taie marunt. cateii de usturoi se curata, se spala si se taie fiecare in doua. Conopida se scoate din apa cu sare, se clateste, apoi se aranjeaza cat mai compact in borcan. In locurile ramase libere se aseaza sfecla rosie, ardeii iuti, cateii de usturoi. Dupa ce s-au aranjat toate legumele se pun peste boabele de mustar. Apoi se aranjeaza peste frunzele de telina si mararul uscat. Radacina de hrean se curata, se spala, se taie in doua pe lung si se pune in cruce peste toate ingredientele din borcan. intr-un vas se prepara solutia, respectand urmatoarea compozitie: 1 litru otet cu 2 litri de apa, cate o lingura de sare si cate 10 g zahar la fiecare litru de lichid, boabe de piper. solutia se fierbe si dupa 3-4 clocote se toarna fierbinte in borcan, peste conopida. Imediat borcanul se leaga cu doua randuri de ceolofan sau se inchide cu capacul si se lasa sa se raceasca, apoi se pune la pastrare in locuri racoroase si uscate.
No comments:
Post a Comment