gogonele
castraveti
pepenasi mici
conopida
varza
morcovi
ardei grasi lungi (rosii)
ardei iuti
usturoi
radacini de hrean
boabe de mustar
frunza de visin
frunze de telina
crengute de cimbru
crengute de marar uscat
50 g sare/1 litru de apa
Mod de preparare:
Toate legumele se spala si se lasa sa se scurga. Conopida se desface in buchetele, iar morcovii se curata si se taie rondele. In borcane mari se pun pe fund 2-3 linguri boabe de mustar, frunze de visin si de telina, apoi se aseaza legumele in straturi amestecate (dupa preferinta). Printre legume se pun cateii de usturoi, ardeii iuti si bucatile de hrean. Peste toate legumele se mai presara 2-3 linguri de boabe de mustar, apoi se aranjeaza frunzele de telina, crengutele de cimbru uscat si marar uscat cu floare. Totul se fixeaza cu 2-3 scandurele. Intr-un vas se prepara o solutie avand urmatoarea proportie: la fiecare litru de apa se pun 50 g sare. Solutia se pune pe foc si cand fierbe se toarna peste legumele din borcan. Imediat se inchide borcanul cu 2 randuri de ceolofan, iar dupa ce se raceste se pune la pastrare in locuri uscate si racoroase.
No comments:
Post a Comment