5 kg varza
4 kg ardei
1/2 kg morcov
1 telina radacina si frunza
5 linguri sare
boabe de piper
crengute cimbru
crengute visin
foi dafin
ardei iute
pentru saramura:
300 ml otet
2 linguri zahar
1 lingura sare
boabe piper
foi dafin
1/2 piculet conservant
Mod de preparare:
Se rade varza sau se toaca cat se poate de marunt. Se amesteca cu morcovii dati pe razatoarea mare. Se freaca cu sare, piper, se pun foile de dafin, putin cimbru, cateva frunze de telina tocate si se lasa pana a doua zi sau macar 6 ore. Ardeii se curata de cotor su de seminte, se spala si se aseaza cu gura in jos ca sa se scurga apa din ei. Se taie putin la varf in forma de cruce si se umplu cu varza care a fost foarte bine scursa de zeama. Se aseaza ardeii umpluti in borcane si printre ei morcovul rondele, telina taiata, ardeiul iute, frunzele de telina, crengutele de visin si boabele de piper. Deasupra se toarna saramura care se prepara astfel. Sucul ramas de la varza stoarsa si un litru de apa se pun intr-o cratita, se adauga otetul, zaharul, sarea, boabele de piper, foaia de dafin si conservantul dizolvat in putin suc de varza. Se da intr-un clocot, se lasa sa se raceasca si se toarna peste adeii din borcan.
No comments:
Post a Comment