10 kg vinete
3 kg ardei
3 kg gogosari
5 kg ceapa
20 morcovi mari
2 l bulion
3 borcane ciuperci taiate
sare
boabe de piper
foi de dafin
Mod de preparare:
Se coc vinetele, ardeii, gogosarii, se curata de coaja si se lasa sa se scurga foarte foarte bine.Morcoviis e curata si se dau pe razatoarea mare. Apoi se trec prin masina de tocat. In cratita in care va fierbe zacusca se pune tot uleiul si ceapa tocata marunt panadevine sticloasa. Apoi se pun ardeii si gogosarii, care se lasa si ei sa se caleasca, Se adauga apoi vinetele si morcovul. Dupa calirea acestora urmeaza bulionul si ciupercile de la conserva. Se adauga apoi sarea, piperul, foile de dafin dupa gust. Se fierbe pana ce uleiul iese la suprafata. Se pune calda in borcane care se mai lasa 15 minute la cuptor pana ce capata o creasat deasupra. Apoi se inchid cu capac.
No comments:
Post a Comment