o farfurie adanca cu visine (1 kg)
1 kg zahar
1 lamaie
vanilie
Mod de preparare:
Se aleg fructe proaspete, coapte, nepatate, intregi, se spala, se indeparteaza cozile, li se scot samburii. In vasul de dulceata se aseaza un strat de fructe, apoi un strat de zahar, apoi alt strat de fructe si se continua asa pana cand s-au asezat toate fructele si tot zaharul. Vasul se lasa la rece, acoperit, minim 10 ore, pentru ca fructele sa lase zeama si sa se dizolve cat mai mult zahar. La inceput vasul se aseaza pe aragaz, la foc domol pana se dizolva tot zaharul, apoi focul se inteteste si se lasa dulceata sa fiarba in clocote mici timp de 35-40 minute, adunand spuma si amestecand din cand in cand, cu grija sa nu se zdrobeasca fructele. In timpul fierberii se adauga vanilia si zeama de lamaie. Cand dulceata s-a legat, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca 10-15 minute, apoi se pune in borcane pregatite, care se inchid ermetic.
No comments:
Post a Comment