Saturday, 6 October 2012

Zacusca de vinete si ardei

Ingrediente:

3 kg kapia
3 kg vinete
un kg ceapa
un litru ulei
2 foi de dafin
sare
piper boabe

Mod de preparare:

Vinetele si ardeii se coc la flacara sau in cuptor. Daca se coc la flacara, pe masura coacerii se pun intr-un vas cu capac si se presara cu sare. Dupa ce toate legumele s-au copt si au fost curatate de pielita arsa, se trec prin masina de tocat sau se toaca la cutit. Intr-o cratita incapatoare, se pune uleiul sa se incinga si apoi se adauga ceapa tocata marunt. Se amesteca mereu pentru ca ceapa sa nu se prinda, ci sa devina sticloasa. In acel moment se pun ardeii si vinetele coapte, dafinul, piperul. Se lasa la fiert, la foc mic, 60 de minute din momentul fierberii. Se pune zacusca in borcane, se astupa si se pun intr-o tava la cuptor pentru 20 minute.




No comments:

Post a Comment