Ingrediente:
pentru aluat:
5 oua
250 g zahar + 5 linguri zahar
180 ml ulei
125 ml apa clocotita
coaja rasa de lamaie
15 g drojdie
10 g praf de copt stins cu zeama de lamaie
faina
pentru umplutura:
2 kg mere
zahar dupa gust
un praf de scortisoara
zeama de lamaie (optional)
Mod de preparare:
Se spala 2 kg mere, se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zahar dupa gust, pana cand scade zeama. Cand sunt gata se adauga scortisoara si daca sunt prea dulci putina zeama de lamaie. Se separa ouale. Se adauga 250 g zahar, pana se albesc. Se adauga uleiul putin cate putin, apoi apa clocotita turnata usor si mixand rapid. Se adauga drojdia (cand compozitia este calduta) si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se incorporeaza faina cat este necesar astfel incat aluatul sa faca falduri atunci cand curge. Intr-o tava unsa cu unt se toarna jumatate din compozitie, apoi se pun merele si restul aluatului. Se lasa sa se raceasca, se taie si se serveste dupa ce s-a racit. Se poate orna cu zahar pudra.
No comments:
Post a Comment