Friday 26 October 2012

Mutaruri asortate pentru camari calduroase

Ingrediente:

gogonele
castravete
morcov
conopida
pepenasi mici
sfecla rosie
telina
cimbru
tarhon
boabe de piper
frunze si radacini de hrean
radacini de patrunjel

Mod de preparare:

Muraturile se pot prepara atat in borcane de sticla cat si in butoiase de stejar sau plastic. Se aleg legumenle, avand grija sa se puna in borcan trei parti gogonele si o parte restul legumelor: castravete, morcov, conopida, pepenasi mici, sfecla rosie,  telina. Se adauga si cimbru, tarhon, boabe de piper, frunze si radacini de hrean, radacini de patrunjel. In borcanul bine spalat se aseaza mai intai frunze de telina si marar uscat cu floare, apoi legumele amestecate, iar printre acestea frunze de tahon, cimbru, frunze si radacini de hrean, felii de morcov si de patrunjel, catei de usturoi si boabe de piper. Deasupra se pune o punguta din panza rara, cu boabe de mustar si crengute de marar uscat peste care se fixeaza doua scandurele. Se prepara o saramura adaugand la fiecare litru de apa 40 g sare, care se toarna clocotita in borcan. Peste borcan se pune un tifon si se lasa pana a doua zi, cand se scurge toata saramura intr-un vas si se aseaza din nou la foc. Intr timp, daca legumele s-au mai lasat se adauga altele, care au fost oparite odata cu primele. Se aseaza din nou punguta cu boabele de mustar si mararul si deasupra se fixeaza doua scandurele. Cand saramura clocoteste se toarna clocotita peste legume. Se inchide repede borcanul cu doua randuri de ceolofan sau hartie pergament, se acopera cu o patura groasa si se lasa sa se raceasca, dupa care se pune la pastrat.




No comments:

Post a Comment