Friday, 19 October 2012

Pizza rapida de casa

Ingrediente:

pentru blat

140 g faina
1/2 lingurita sare
1 praf de copt
2 linguri ulei de masline
1 ou
240 ml apa

pentru topping

ketchup
masline
ciuperci
salam
cascaval
oua

Mod de preparare:

In robotul de bucatarie se pun faina, sarea si praful de copt si se dau cateva pulsuri pentru a omegeniza prafurile. Asteptati cateva secunde pentru a se aseza toata pulberea antrenata si apoi turnati in interior uleiul si jumatate (120 ml) din cantitatea de apa. Porniti din nou robotul, insa de data aceasta lasati-l pe o viteza medie pana cand totul devine o masa cu aspect sfaramicios si nelegat (aproximativ 30 secunde). Cand ati obtinut asta, adaugati restul de apa si mai mixati pana cand rezulta un amestec moale si lipicios, precum in imagine. Se schimba viteza robotului pe o viteza ridicata si prin orificiul special al robotului se toarna faina, treptat, putin cate putin pana cand observati ca totul se leaga intr-o bila de aluat care curata perfect peretii vasului.
Daca este prea lipicios mai porniti robotul si mai adaugati putin a faina, daca dimpotriva este mult prea vartos atunci se mai adauga apa in fir subtire pana obtinem consistenta dorita.
Aluatul de pizza trebuie sa fie elastic si foarte putin lipicios, deoarece vom regla lucrul acesta pe blatul de lucru care va fi foarte bine infainat. Se framanta usor aluatul incorporand o mica parte din faina presarata pe suprafata de lucru.  Aluatul astfel obtinut se intinde. In tava unsa cu ulei se adauga aluatul. Aluatul se unge cu ketchup. Se pun apoi ciupercile si salamul. La sfarsit se pune cascavalul cu oulale batute. Se da la cuptor 20-30 minute.
 


 
 
 


No comments:

Post a Comment