5 galbenusuri
200 g zahar
6 linguri amidon
500 ml lapte
o fiola esenta de vanilie
500 ml frisca
3 plicuri gelatina
300 g biscuiti
100 g fulgi de ciocolata
fructe confiate
nuca pistata pentru decor
Mod de preparare:
Se mixeaza spuma galbenusurile cu zaharul si se adauga amidonul. Laptele se fierbe cu esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca, apoi se toarna treptat peste galbenusuri, amestecand continuu. Se pune amestecul la foc mic, amestecand pana se ingroasa crema, apoi se ia vasul de pe foc. Se topeste gelatina in putina apa rece, apoi se dizolva la bain-marie. Se incorporeaza gelatina in crema si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit crema, se adauga frisca batuta bine, fructele confiate, fulgii de ciocolata si biscuitii rupti in bucati potrivite. Se tapeteaza o forma de cozonac cu folie de plastic, se toarna compozitia si se lasa 8 ore la rece. Se rastoarna compozitia pe un platou si se decoreaza cu frisca si cu nuci pisate sau dupa preferinta cu fructe confiate si fulgi de ciocolata.
No comments:
Post a Comment