Sunday 20 January 2013

Pizza Margherita


Ingrediente:

blat pizza:

500 g faina
250 ml apa
3 linguri ulei
un plic drojdie
1/2 lingurita zahar
1/2 lingurita sare

topping pizza:

200 g mozzarella sau cascaval
3 linguri pasta de tomate
o lingura ulei
o lingura busuioc sau oregano
piper

Mod de preparare:

 Pentru blatul de pizza dizolvam sarea, zaharul si drojdia in 250 ml apa calduta, punem trei linguri cu ulei si adaugam trepatat faina, framantand pana cand obtinem un aluat tare si putin elastic.
Lasam aluatul la crescut 30-40 minute, apoi tapetam blatul cu faina si intindem aluatul in forma si dimensiunea dorita - eu am facut patru pizza Margherita rotunde, putin mai mari de-o palma. Pentru sosul folosit la pizza Margherita: punem intr-un vas cele trei linguri de pasta de tomate, o lingura de ulei, o lingura de busuioc maruntit si piper dupa gust, apoi amestecam bine toate ingredientele.
Pentru topping dam pe razatoare mozzarella sau o taiem feliute cat mai subtiri. Mozzarella nu este obligatorie la pizza Margherita, de cele mai multe ori eu folosesc orice sortiment de cascaval.
Ungem uniform blatul de pizza Margherita cu sosul format, avand grija ca blatul sa fie uns in intregime si apoi presaram deasupra mozzarella din belsug. Dupa ce cuptorul s-a incins, introducem pizza Margherita si o lasam la copt intre cinci si zece minute la 200 grade C.

 


No comments:

Post a Comment