Ingrediente:
1 peste
100 g ciuperci
3 cartofi
2 rosii mici
1 morcov
1 lamaie
cateva fire rozmarin
100 ml vin alb
sare
piper
3 linguri masline
Mod de preparare:
Cureti pestele, il eviscerezi, il sarezi atat pe interior, cat si pe exterior si-l ungi cu ulei de masline. Asezi in in interiorul pestelui doua felii de lamaie, doua rosii taiate cubulete si rozmarin. Intr-un vas termorezistent asezi pe un "pat" de cartofi taiati pe jumatate, ceapa taiata julien, rondele de morcov, ciupercile. Condimentezi legumele cu sare si piper, dupa gust si asezi pestele. Stropesti totul cu ulei de masline si pui vinul amestecat cu putina apa. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu, o intepi in 3-4 locuri si coci in cuptorul preincalzit circa 20 minute. Scoti folia si introduci din nou tava la cuptor. Ungi din cand in cand pestele cu zeama din tava. Cand legumele si pestele sunt patrunse, le asezi pe un platou. Se decoreaza cu lamaie sau dupa imaginatie.
No comments:
Post a Comment