5 oua
75 g unt
4 linguri faina
zeama de lamaie
un praf de copt
100 ml smantana
8 linguri de zahar
zahar pudra
un plic zahar vanilat
4/5 picaturi esenta de vanilie
coaja de lamaie
150 g ciocolata amaruie
2 linguri cacao
Mod de preparare:
Se topeste pentru inceput ciocolata la baie de aburi. Se separa ouale.
Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si jumatate din cantitatea
de zahar. Se adauga untul si smantana si se obtine o crema fina. se
stinge praful de copt in cateva picaturi de lamaie si se adauga in
compozitie. Separat, se bat albusurile spuma cu jumatate din cantitatea
de zahar. Albusurile se amesteca cu crema de galbenusuri. Se
incorporeaza usor, sa nu se lase, si se adauga faina cernuta. Se imparte
compozitia. Se toarna jumatate in tava tapetata cu hartie de copt.
Restul compozitiei se amesteca cu ciocolata si cacaua cernuta. Se toarna
deasupra si se baga la cuptor. Se coace la 160 grade Celsius. Se
serveste ornat cu zahar pudra
No comments:
Post a Comment