Monday, 14 January 2013

Chec Duo

Ingrediente:
5 oua
75 g unt
4 linguri faina
zeama de lamaie
un praf de copt
100 ml smantana
8 linguri de zahar
zahar pudra
un plic zahar vanilat
4/5 picaturi esenta de vanilie
coaja de lamaie
150 g ciocolata amaruie
2 linguri cacao

Mod de preparare:


Se topeste pentru inceput ciocolata la baie de aburi. Se separa ouale. Galbenusurile se  freaca cu un praf de sare si jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga untul si smantana si se obtine o crema fina. se stinge praful de copt in cateva picaturi de lamaie si se adauga in compozitie. Separat, se bat albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Albusurile se amesteca cu crema de galbenusuri. Se incorporeaza usor, sa nu se lase, si se adauga faina cernuta. Se imparte compozitia. Se toarna jumatate in tava tapetata cu hartie de copt. Restul compozitiei se amesteca cu ciocolata si cacaua cernuta. Se toarna deasupra si se baga la cuptor. Se coace la 160 grade Celsius. Se serveste ornat cu zahar pudra

 
 
 


No comments:

Post a Comment