Monday, 14 January 2013

Tort cu vanilie

Ingrediente pentru blat:
5 oua
 5 linguri de zahar
 5 linguri de faina
 1 plic zahar vanilat

Pentru crema:

2 plicuri budinca de vanilie
 lapte

Pentru decor:

portocale
 stafide
 kivi
 bomboane etc.


Mod de preparare:

Pentru blat, bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul treptat si bati pana se topeste. adaugi galbenusurile pe rand, zaharul vanilat, dupa care pui faina si amesteci usor, de jos in sus. Torni compozitia intr-o forma de tort. Forma de tort se introduce in cuptorul incins, la foc mic, pentru 40-45 minute. Se lasa sa se raceasca in forma dupa cre se taie in trei. Budinca se pregateste conform instructiunilor de pe plic. Cele trei bucati de blat se insiropeaza cu zeama de compot. Intre blaturi se pune crema de vanilie. Se imbraca tortul cu frisca si se decoreaza, dupa inspiratie cu fructe.
 
 


No comments:

Post a Comment