pentru blat:
8 oua
1 praf de sare
8 linguri zahar
8 linguri faina
pentru sirop:
o cana zahar
2 cani apa
1 fiola esenta de rom
pentru bezea:
4 albusuri
200 gr zahar pudra
2 pliculete zahar vanilat
2 lingurite amidon
1 lingurita otet de mere
Otet de mere
pentru decor:
ciocolata
cacao
Mod de preparare:
Pentru blat, bati albusurile spuma cu sarea. adaugi zaharul si bati pana se topeste, apoi incoroporezi treptat galbenusurile si faina, amestecand usor, de sus in jos. Torni compozitia in tava de la aragaz unsa cu unt si tapetata cu faina si coci blatul in cuptorul preincalzit aproximativ 20-30 minute. Pentru sirop, fierbi apa cu zaharul pana se leaga, iar cand s-a racit pui esenta de rom. Insiropezi blatul racit, intinzi uniform gemul, apoi acoperi cu bezeaua facuta intre timp. Pentru bezea albusurile in care am pus foarte putina sare, se bat spuma tare, dupa
care se adauga treptat zaharul pudra si vanilat, amidonul si otetul, si se
mixeza pana la omogenizare. Se poate inlocui bezeaua cu frisca in functie de preferinta. Deasupra se presara ciocolata rasa sau cacao.
No comments:
Post a Comment