Monday 14 January 2013

Tort delicios cu frisca

Ingrediente:
230 g unt
250 g faina
230 g zahar
8 oua
caja rasa de la o lamaie si portocala
5 g praf de copt
30 g cacao

Pentru crema:
350 ml frisca lichida
180 g ciocolata alba  de menaj
2 galbenusuri

Mod de preparare:


Se mixeaza untul moale cu zaharul pana se face spuma. Se adauga ouale pe rand, mixand continuu. Se pun 150 g alune zdrobite si prajite, coaja de lamaie si portocala rasa, dupa gust, pudra de cacao, praful de copt, faina si se omogenizeaza bine. Se toarna amestecul intr-o forma de copt pentru tort, unsa si tapetata si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 40 minute. Se lasa sa raceasca.

Pentru crema, se pune ciocolata  alba de menaj taiata bucati mici impeuna cu frisca lichida pe baie de aburi. Se amesteca bine pana se topeste ciocolata. Se ia vasul de pe foc si se incorporeaza treptat galbenusurile.

Se taie blatul in trei felii, pe orizontala. se intinde crema intre blaturi. Deasupra tortul se orneaza cu frisca, ciocolata rasa si fructe.
 
 


No comments:

Post a Comment