230 g unt
250 g faina
230 g zahar
8 oua
caja rasa de la o lamaie si portocala
5 g praf de copt
30 g cacao
Pentru crema:
350 ml frisca lichida
180 g ciocolata alba de menaj
2 galbenusuri
Mod de preparare:
Se mixeaza untul moale cu zaharul pana se face spuma. Se adauga ouale pe
rand, mixand continuu. Se pun 150 g alune zdrobite si prajite, coaja de
lamaie si portocala rasa, dupa gust, pudra de cacao, praful de copt,
faina si se omogenizeaza bine. Se toarna amestecul intr-o forma de copt
pentru tort, unsa si tapetata si se introduce in cuptorul preincalzit la
180 grade Celsius pentru 40 minute. Se lasa sa raceasca.
Pentru crema, se pune ciocolata alba de menaj taiata bucati mici
impeuna cu frisca lichida pe baie de aburi. Se amesteca bine pana se
topeste ciocolata. Se ia vasul de pe foc si se incorporeaza treptat
galbenusurile.
Se taie blatul in trei felii, pe orizontala. se intinde crema intre
blaturi. Deasupra tortul se orneaza cu frisca, ciocolata rasa si fructe.
No comments:
Post a Comment