un kg peste
o ceapa mare
un morcov
o radacina mica de pastarnac
o radacina mica de telina
2-3 rosii bine coapte (sau din bulion)
o mana de taietei
2 linguri ulei
sare
zeama de varza (bors, otet, zeama de lamaie)
patrunjel verde
Mod de preparare:
Se curata in primul rand pestele de solzi, intestine, branhii, se spala bine si se taie in bucati potrivite.
Zarzavatul se curata, se spala dupa care se toaca foarte marunt sau se da prin razatoarea mare si se pune la innabusit in cele doa linguri de ulei si cateva de apa. Cand s-a inmuiat putin se adauga cca 3 litri de apa si se lasa sa fiarba 10-15 min. Se pune bulionul sau rosiile tocate, depinde ce aveti si zeama de varza, dupa gust. Se lasa sa dea cateva clocote si se adauga taieteii si se lasa sa fiarba la foc mic inca vreo 10-15 mim, nu mai mult pentru ca pestele sa nu se sfarame. Se inchide focul si se drege cu o mana de patrunjel verde tocat marunt.
Zarzavatul se curata, se spala dupa care se toaca foarte marunt sau se da prin razatoarea mare si se pune la innabusit in cele doa linguri de ulei si cateva de apa. Cand s-a inmuiat putin se adauga cca 3 litri de apa si se lasa sa fiarba 10-15 min. Se pune bulionul sau rosiile tocate, depinde ce aveti si zeama de varza, dupa gust. Se lasa sa dea cateva clocote si se adauga taieteii si se lasa sa fiarba la foc mic inca vreo 10-15 mim, nu mai mult pentru ca pestele sa nu se sfarame. Se inchide focul si se drege cu o mana de patrunjel verde tocat marunt.
No comments:
Post a Comment