Ingrediente:
Pentru aluat:
550g faina
125ml apa calduta
125 lapte caldut
80g unt topit
150g zahar tos
1 pliculet drojdie uscata
2 galbenusuri
un praf de sare
Coaja rasa de la o lamaie
Pentru umplutura:
300g branza dulce de vaca
1 pliculet zahar vanilinat
2 fiole esenta de rom
Coaja rasa de la o lamaie
10g gris
25g faina
2 oua
100g stafide
Zahar tos, dupa gust
Pentru uns Pasca:
1 galbenus
lapte
Mod de preparare:
Pentru aluat:
550g faina
125ml apa calduta
125 lapte caldut
80g unt topit
150g zahar tos
1 pliculet drojdie uscata
2 galbenusuri
un praf de sare
Coaja rasa de la o lamaie
Pentru umplutura:
300g branza dulce de vaca
1 pliculet zahar vanilinat
2 fiole esenta de rom
Coaja rasa de la o lamaie
10g gris
25g faina
2 oua
100g stafide
Zahar tos, dupa gust
Pentru uns Pasca:
1 galbenus
lapte
Mod de preparare:
Stafidele se lasa
sa se inmoaie 30 minute in esenta de rom, dupa care le punem intr-o
strecuratoare la scurs. Punem branza dulce de vaca intr-un castron, adaugam zaharul tos,
esentele de rom, zaharul vanilinat, coaja de lamaie, stafidele, ouale si
amestecam cu un tel pana la omogenizare. In compozitia rezultata adaugam 10g gris si 25g faina si amestecam din nou cu telul, pana se omogenizeaza.Pentru aluat luati un castron mare, puneti in
el faina, faceti in mijlocul fainii o gaura si adaugati drojdia, zaharul
tos, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie, galbenusurile, untul
topit, apa calduta, laptele caldut si un praf de sare, dupa care
incepeti incet, incet sa framantati ingredientele, timp de 20-30 minute,
pana obtineti un aluat care nu se lipeste. Acoperiti aluatul cu un
prosopel curat si lasati-l la dospit intr-un loc caldut, pentru 1 ora. Dupa ce aluatul a dospit, rasturnati-l pe suprafata de lucru (pe care o
ungeti, in prealabil cu o pelicula fina de ulei) si impartiti aluatul in
2 parti egale.
Din jumatate de aluat facem o foaie rotunda ca tava pe care o folosim
pentru pasca, aluatul il intindem cu mana, nu folosim sucitorul. Luam o tava rotunda cu peretii detasabili(tava mea are diametrul de
26cm) si o tapetam atat pe fund cat si pe margini cu hartie de copt
(pentru a se fixa mai bine hartia de pereti, puteti, din loc in loc sa
ungeti tava cu unt).
Punem in tava foaia rotunda de aluat si o intepam din loc in loc cu o furculita. Cealalta jumatate de aluat o impartim in trei parti egale, pe care le
rulam pe fiecare in parte, intre suprafata de lucru si podul palmelor
pana obtinem 3 rulouri lungi (lungimea este in functie de diametrul
tavii pe care o folositi.) Din cele trei rulouri facem o impletitura in trei. Impletitura rezultata o punem in tava peste foaia de aluat, de jur imprejur, ca un cerc.
Lasam Pasca la crescut 45 minute. Dupa cele 45 minute, turnam in mijloc umplutura de branza dulce, ungem
bine impletitura de aluat cu amestecul de ou si lapte pregatit in
prealabil si introducem Pasca in cuptorul preincalzit pentru 45 – 50
minute, la foc mic spre mediu. Dupa ce Pasca s-a copt se lasa la racit, dupa care se taie si se
serveste.
No comments:
Post a Comment