Tuesday, 15 January 2013

Chiftele la cuptor

Ingrediente:

1,5 kg carne amestec tocata
1ceapa
4-5 catei usturoi
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
3 felii de paine
3 oua
faina
sare
piper

Mod de preparare:

Pui carnea tocata intr-un castron, adaugi painea inmuiata in apa si stoarsa bine, usturoiul pisat, ceapa, patrunjelul si mararul tocate marunt. Adaugi ouale, sare si piper, dupa gust, amesteci foarte bine pana se omogenizeaza.. Lasi 10-15 minute compozitia sa se odihneasca, pentru a se patrunde aromele. Iei carnea cu o lingura cat vrei sa fie de mari ciftelele. Le treci prin faina, le dai forma si le asezi intr-o tava in care pui  harie de copt. Introduci tava in cuptorul preincalzit pana cand se rumenesc frumos. Procedezi la fel pana termini toata compozitia. Dureaza ceva mai mult, dar sunt mai sanatoase.
 
 


No comments:

Post a Comment