Tuesday, 15 January 2013

Cartofi cu morcovi la cuptor

Ingrediente:

1 kg catrofi
4 morcovi
4 linguri ulei de masline
1 lingurita patrunjel uscat
sare, piper
1 felie unt

Mod de preparare:

Se curata cartofii si morcovii de coaja, cartofii se taie in bucati mari, iar morcovii taiati marunt. Intr-o oala cu apa care fierbe, se adauga legumele si se lasa la fiert circa 10 minute, cat sa fie fierti dar nu moi.Scurgem toata apa si asezam legumele intr-o tava de ceramica, sau intr-o tava normala in care asezam o folie de aluminiu.Presaram peste legume sare si piper, iar apoi turnam uleiul.Obligatoriu trebuie sa fie de masline, pentru ca acesta le da aroma. Bagam tava la cuptor pentru 20 de minute, dar o mai scoatem din cand in cand si intoarcem cartofii.Dupa ce scoatem tava de la cuptor punem patrunjelul si untul, taiat bucatele.
 


No comments:

Post a Comment