Tuesday 15 January 2013

Mini Foietaj cu mere

Ingrediente:

6 mere, sănătoase, nu prea mari
zahar
scorţişoară
un ou
foietaj

Dacă nu vrei să cumperi foietaj, iată cum prepari aluatul:
ceaşcă de caimac (smântână de pe lapte fiert);
o ceaşcă de faina;
unt proaspăt cât o nucă;
zahăr pudră;
un praf de sare.

După ce ai format coca, se acoperă şi se lasă 10 minute să se odihnească. Aluatul este mai fraged dacă este făcut cu o zi înainte de întrebuinţare şi păstrat la rece până a doua zi. Nu trebuie frământat prea mult, deoarece devine elastic şi nu creşte în cuptor.

Mod de preparare:

Cureţi merele de coajă şi le dai prin răzătoare. Se pune zahărul şi scorţişoara. Se pune umplutura în foietaj şi se impaturesc. Se unge cu ou, se aşază într-o tavă şi se coace la foc potrivit. Când este gata, se presară peste zahăr pudră.



No comments:

Post a Comment