Ingrediente:
6 mere, sănătoase, nu prea mari
zahar
scorţişoară
un
ou
foietaj
Dacă nu vrei să cumperi foietaj, iată cum
prepari aluatul:
ceaşcă de caimac (smântână de pe lapte fiert);
o ceaşcă de faina;
unt proaspăt cât o nucă;
zahăr pudră;
un praf
de sare.
După ce ai format coca, se acoperă şi se lasă 10 minute să se
odihnească. Aluatul este mai fraged dacă este făcut cu o zi înainte de
întrebuinţare şi păstrat la rece până a doua zi. Nu trebuie frământat prea mult,
deoarece devine elastic şi nu creşte în cuptor.
Mod de preparare:
Cureţi merele de coajă şi le dai prin răzătoare. Se pune zahărul şi scorţişoara.
Se pune umplutura în foietaj şi se impaturesc. Se unge cu ou, se aşază într-o
tavă şi se coace la foc potrivit. Când este gata, se presară peste zahăr
pudră.
No comments:
Post a Comment