Saturday 19 January 2013

Cozonac cu stafide si rahat

Ingrediente:
600 g faina
30 g drojdie
3 oua
100 g zahar
230 ml lapte
3 plicuri zahar vanilat
60 ml ulei
coaja rasa de la o portocala
coaja rasa de la o lamaie
un praf de sare
100 g rahat
100 g stafide
un galbenus pentru uns

Mod de preparare:

Drojdia se pune la dospit cu 100ml lapte caldut, o lingurita zahar si o lingura de faina 10-15 minute. Intr-un castron mare se amesteca faina cu sarea si coaja rasa de la lamaie si portocala. Se toarna drojdia dospita in castron si se amesteca cu mana.Se adauga ouale batute si se amesteca in continuare.
Se adauga treptat si laptele cald ramas in care am dizolvat zaharul si zaharul vanilat si se framanta in continuare.La sfarsit se adauga la framantat si uleiul treptat si se framanta pana ce uleiul este incorporat si aluatul nu se mai lipeste de maini.Se acopera cu un prosop si se pune la loc cald si fara curent pentru o ora, o ora si jumatate. Rahatul se taie bucati mici si se tavaleste in zahar pudra sa nu se lipeasca. Stafidele se pun la hidratat in apa calduta. In aluat se incorporeaza usor stafidele si rahatul. Aluatul se pune intr-o tava rotunda unsa cu ulei sau unt. Se mai lasa la crescut 30 de minute. Se ung cu galbenus batut cu o lingura de lapte si se introduc in cuptor pentru 35-40 minute. Cand sunt rumeniti frumos se scot si se lasa la racit. Se scot din tava si se feliaza.
 
 


No comments:

Post a Comment