o conopida mare, de aproximativ 1 kg
5-6 gogonele
500 ml de otet
1/2 lingurita de piper boabe
3 linguri de zahar
cate 2 boabe de coriandru per borcan
sare grunjoasa, neiodata, pentru muraturi
Mod de preparare:
Se curata cu atentie conopida, pe care apoi o speli in mai multe ape si o
desfaci in buchetele. Se aseaza buchetelele de conipida intr-un vas adanc
si acopera-le cu apa cu sare. Se lasa la inmuitat circa 15 minute. Intre
timp se spala bine gogonele si taie fiecare gogonea in 4.
Intr-o oala se amesteca otetul cu 5oo ml de apa, o lingurita de sare,
piperul, zaharul si coriandrul.Se pune amestecul la foc si se lasa pana
cand e pe punctul de a fierbe. Dupa ce a dat in clocot, se da focul la
minim si il pui la fiert, in amestecul de otet, buchetele de conopida,
circa 5 minute, pentru oparire. Se scoate conopida si o pui la scurs, apoi
seprocedeaza la fel si cu gogonelele. Se baga conopida si gogonele in borcane si se toarna petse ele amestecul
de otet, avnd insa grija sa nu se depaseasca margine de unde incepe gatul
borcanului. Se inchid borcanele ermetic, fie cu capace, fie cu strat dublu
de celofan si apoi se dau la cuptro 30 de minute, pentru sterilizare.
Cand se scot din cuptor, inca fierbinti, selasa sa se raceasa intr-o
patura, pana a doua zi.
No comments:
Post a Comment