10 kg vinete;
10 kg ardei capia;
10 kg gogosari;
2 kg ceapa;
5 kg rosii;
2 kg morcovi;
1 l ulei;
sare;
foi de dafin;
condimente dupa gust.
Mod de preparare:
Se
taie ceapa marunt si se rad morcovii pe razatoarea mica. Se pun în ulei
si se adauga 1/2 l apa. Se fierb pana se înmoaie ceapa si daca mai e
nevoie se adauga apa. Vinetele, ardeii si gogosarii se coc si se
curata, dupa care se scurg foarte bine (se lasa în strecuratoare de pe o
zi pe alta). Vinetele se toc ca pentru salata, iar gogosarii si ardeii
se taie în cubulete mici (cubulete cu latura de aprox. 5 mm). Se
amesteca cele de mai sus si se fierb un pic, se sareaza si se
condimenteaza dupa care se adauga sucul de rosii obtinut din cele 5 kg
de rosii si se mai fierb un timp. Daca zacusca are prea multa zeama se
mai baga la cuptor pentru 20 min.
No comments:
Post a Comment