Thursday, 24 January 2013

Zacusca dietetica

Ingrediente:

10 kg vinete;
10 kg ardei capia;
10 kg gogosari;
2 kg ceapa;
5 kg rosii;
2 kg morcovi;
1 l ulei;
sare;
foi de dafin;
 condimente dupa gust.

Mod de preparare:

Se taie ceapa marunt si se rad morcovii pe razatoarea mica. Se pun în ulei si se adauga 1/2 l apa. Se fierb pana se înmoaie ceapa si daca mai e nevoie se adauga apa.  Vinetele, ardeii si gogosarii se coc si se curata, dupa care se scurg foarte bine (se lasa în strecuratoare de pe o zi pe alta). Vinetele se toc ca pentru salata, iar gogosarii si ardeii se taie în cubulete mici (cubulete cu latura de aprox. 5 mm). Se amesteca cele de mai sus si se fierb un pic, se sareaza si se condimenteaza dupa care se adauga sucul de rosii obtinut din cele 5 kg de rosii si se mai fierb un timp. Daca zacusca are prea multa zeama se mai baga la cuptor pentru 20 min.
 
 
 


No comments:

Post a Comment