Monday 14 January 2013

Chec super pufos

Ingrediente:

4 oua
1 cana zahar
1 cana faina
2 linguri ulei
1 lingurita praf de copt
vanilie
cacao, pentru efectul marmorat (cam o lingura)

Mod de preparare:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul inclusiv cel vaniliat si se bate pana spuma devine lucioasa. Se amesteca faina cu praful de copt, se cerne peste bezea si se amesteca cu spatula, de jos in sus. Se adauga galbenusurile, batute in prealabil cu uleiul (tot cu spatula, de jos in sus). Se toarna apoi aluatul in forma de chec, lasand putin aluat deoparte pentru a-l amesteca cu cacao (o lingura). Se toarna deasupra aluatul cu cacao. Se  poate marmora  tragand prin el o furculita, sau cu partea neagra ca o picatura. Se lasa la cuptor,  la 180 de grade si se testeaza cu scobitoarea (incepand de la 30 min).
 
 


No comments:

Post a Comment