Thursday, 24 January 2013

Mucenici moldovenesti cu portocala

Ingrediente:

1/2 kg faina
75 ml ulei
250 ml apa pt fiert
2 l apa :  5 linguri de zahar
2 plicuri zahar vanilat,
coaja rasa de la o portocala
o fiola esenta de rom

 pentru servit:
200 g nuca macinata scortisoara macinata 
Mod de preparare:

Mucenicii moldovenesti cu portocala este o  mancare de post  ce poate fi servit ca si desert. Se face un aluat din faina, ulei, apa calduta si sare. Apoi se intinde intr-o foaie nu mai groasa de un cm din care, cu aparatul special se decupeaza cifra opt. Rasfirate pe masa, cifrele se lasa sa se usuce timp de o ora.
Mucenicii se pot gasi si in comert.
Intr-o oala incapatoare, se pune apa la fiert cu cele doua tipuri de zahar, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Cand clocoteste si zaharul s-a topit, se pun cifrele, cu grija se lasa la fiert, amestecand cu grija.
 

Mod de servire:

 Mucenici moldovenesti cu portocala  se servesc alaturi de nuca macinata si scortisoara, pe care le adaugi dupa gust



No comments:

Post a Comment