1/2 kg faina
75 ml ulei
250 ml apa pt fiert
2 l apa : 5 linguri de zahar
2 plicuri zahar vanilat,
coaja rasa de la o portocala
o fiola esenta de rom
pentru servit:
200 g nuca macinata scortisoara macinata
Mucenicii moldovenesti cu portocala este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Se face un aluat din faina, ulei, apa calduta si sare. Apoi se intinde intr-o foaie nu mai groasa de un cm din care, cu aparatul special se decupeaza cifra opt. Rasfirate pe masa, cifrele se lasa sa se usuce timp de o ora.
Mucenicii se pot gasi si in comert.
Intr-o oala incapatoare, se pune apa la fiert cu cele doua tipuri de zahar, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Cand clocoteste si zaharul s-a topit, se pun cifrele, cu grija se lasa la fiert, amestecand cu grija.
Mod de servire:
Mucenici moldovenesti cu portocala se servesc alaturi de nuca macinata si scortisoara, pe care le adaugi dupa gust
No comments:
Post a Comment