5-6 vinete subtiri si lungi
6-7 catei usturoi
o cana mujdei de usturoi
3 cani otet diluat si fiert
(1 pahar otet la 2 pahare de apa)
frunze dafin
cateva boabe piper
1/2 kg ulei
Mod de peparare:
Se spala vinetele cu tot cu coaja si se taie felii groase (aproximativ 2-3 degete). Feliile se presara cu sare si se lasa la scurs cateva ore. Dupa ce s-au scurs bine, se preseaza, se sterg cu un prosop absorbant de bucatarie si se pun la parjit pe ambele parti in uleiul incins. Feliile de vanata se ung apoi cu mujdeiul de usturoi si se pun una peste alta in borcane. Printre vinete se poate pune pentru decor si cate un catel de usturoi.Peste vinetele din borcan se toarna apoi otetul fiert cu mirodeniile, acesta fiind racit. Se pune capacul si borcanul se poate servi dupa aproximativ 12 zile.
No comments:
Post a Comment