2 litrii de apa
2 lingurite de sare
750 grame de malai
250 grame de faina
Mod de preparare:
Se incepe prin prepararea pasatului, care e doar o mamaliga
mai moale. Reteta e la fel ca la mamaliga. Apa trebuie incalzita cam pana la 60-70 de grade, sa nu dea in clocolt, altfel face cocolase cand pui malaiul. Se pune si sarea in apa, de la inceput. La cantitatea asta de apa si malai cam 2 lingurite e suficient. Apoi se pun 2 polonice de malai, usor de tot, presarand si
amestecand constant, avand grija sa nu faca cocoloase. Daca se fac se
desfaci cu lingura de marginea vasului. Dupa ce au fost puse cele 2 polonice
de malai se mai lasa sa fiarba cam 10 minute. Intre timp mai amesteci,
cam la 2 minute, sa nu se lase malaiul la fund. Dupa aceea se incepe sa se
adauge malai pana cand incepe are consistenta unei mamaligi moi. Se lasa pasatul
sa fiarba bine. Al doilea pas este amestecarea pasatului cu faina.
Pasatul fierbinte se pune peste faina si se amesteca bine de tot. Cand se
mai raceste se framanta bine de tot cu mana.
Important e sa se faca tare, sa stea legat bine de tot. Trebuie sa fie
cam de consistenta aluatului de paine. Daca e prea moale mai adauga
putina faina. Dupa ce e gata pune-l in tava.
Tava trebuie sa fie unsa bine cu ulei, sa nu se lipeasca. Se poate da cu putina apa pe fata turtei, ca sa acoperi crapaturile.
Nu este neaparat nevoie, dar ca sa nu fie foarte crapata turta se ia un pic
de apa si se freaca cu mana umezita fata turtei bine de tot, pana cand nu
mai sunt crapaturi. Se baga turta la cuptor aproximativ o ora.
. Cuptorul
trebuie incins dinainte cam la 180-190 de grade. Este gata cand face
crusta tare la surpafata si se rumeneste frumos.
Se poate manca in loc de paine.
No comments:
Post a Comment