pentru crema de zahar
5 oua
1 l lapte
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
200 g zahar + 5 linguri
pentru blat:
3 oua
1 plic zahar vanilat
1 pliculet praf de copt
100 g zahar
200 g faina
4 linguri ulei
1 praf de sare
4 mere
pentru ornat:
frisca
nuca
Mod de preparare:
Pentru crema de zahar ars, amesteci ouale cu 200 g zahar si zaharul vanilat, coaja de lamaie si laptele. Intr-un vas rotund cu pereti mai inalti, caramelizezi 5 linguri cu zahar, tapetezi peretii vasului si adaugi compozitia cu lapte. O introduci la cuptor aproximativ 45 minute. Pentru blat, bati albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugi treptat zaharul, si pe cel vanilat, batand continuu. Separat, bati galbenusurile cu uleiul, le incorporezi treptat in albusuri si la final pui faina cernuta cu praful de copt, amestecand usor de jos in sus. Scoti crema de zahar din cuptor, asezi deasupra felii de mere, iar peste acestea pui aluatul si introduci vasul din nou la cuptor pana cand blatul se rumeneste. Lasi sa se raceasca foarte bine, dupa care il rastorni pe platou si il ornezi cu frisca si nuca rasa.
No comments:
Post a Comment