pentru blat:
4 oua
1 praf de copt
300 g faina
250 g zahar
10 linguri apa
crema:
200 g margarina
200 g zahar
130 gr nuci
vanilie
rom
1 ceasca de cafea preparata tare
pentru decorat
martipan
Mod de preparare:
Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o
lingura de apa pana se obtine o crema ca si o alifie. Separat se
amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in
amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia in forma masinuta din silicon si se coace la foc potrivit timp de 30 minute. Se Scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Intre timp
preparam crema: Frecam margarina cu zaharul, apooi nucile macinate,
turnam cafeaua preparata si lasam o noapte asa. A doua zi taiem blatul
in doua, il umplem cu un strat de crema, restul cremei o uniformizam pe
pe tort si il imbracam in martipan sub ce design vrem.
Se decoreaza dupa imaginatie.
No comments:
Post a Comment