Thursday, 28 March 2013

Ciorba de urzici cu zdrente de ou

Ingrediente:

400 g urzici
1 ceapa
1 morcov
1 pastarnac
telina
4 l apa
sare
2 oua
suc de rosii
2 linguri ulei

Mod de preparare:

Spalam urzicile foarte bine in cateva ape. Punem o oala cu apa pe foc iar cand apa incepe sa fiarba adaugam urzicile. Lasam urzicile sa dea cateva clocote apoi le scoatem iar zeama in care au fiert urzicile o pastram. Urzicile le scurgem pe cat posibil de zeama iar cand s-au racit le tocam. Intr-o alta oala punem la inabusit cu 2 linguri de ulei si trei polonice de zeama de urzici, ceapa, telina, pastranacul tocat, morcovul dat pe razatoare. Dupa ce legumele s-au inmuiat adaugam urzicile si le mai inabusim 5 minute apoi adaugam toata zeama de urzici. Lasam sa mai dea cateva clocote, adaugam putin suc de rosii si continuam fierberea la foc potrivit. La final, cand totul s-a fiert saram ciorba si adaugam cele 2 oua batute apoi oprim focul.
 
 
 
 


No comments:

Post a Comment