Thursday, 28 March 2013

Clatite clasice

Ingrediente:

100 g faina
2 oua mari
300 ml lapte
1 lingura ulei de floarea soarelui plus extra pentru prajit

pt servit

lamaie
zahar
nutella

Mod de preparare:

Pune faina, ouale, laptele si un praf de sare intr-un bol de mixer, apoi amesteca-le bine, pana obtii o compozitie omogena. Lasa aluatul deoparte timp de 30 minute. Daca nu ai timp poti incepe sa prajesti clatitele. Asezi o tigaie pe foc mediu si unge-o cu grija, cu un prosop de hartie imbibat in putin ulei. Cand se incinge bine tigaia, incepe sa prajesti clatitele timp de un minut pe fiecare parte, pana se rumenesc. Pastreaza clatitele in cuptorul preincalzit, la foc foarte mic pana termini aluatul. Se pot servii cu felii de lamaie si zahar sau cu umplutura preferata. Daca doresti, dupa ce se racesc, aseaza clatitele in straturi, cu hartie de copt intre ele, apoi infasoara-le in folie alimentara maximum o saptamana.
 



No comments:

Post a Comment