200 g unt
250 g zahar
faina cat cuprinde (circa 1 kg)
coaja de la o lamaie
1 lingurita esenta de vanilie
1 varf de lingurita de sare
1 pliculet praf de copt
2 ouă
2 linguri smantana
Pentru umplutura
500 g gem de capsuni
200 g nuca macinata
esenta de rom
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se pune si untul taiat bucatele mici si
se faramiteaza. Apoi se adauga ouale batute si praful de copt stins cu otet. Se
framanta o coca potrivit de tare. Se da la rece 30 de minute. Intre timp, se
amesteca gemul cu nuca macinata (poti doar sa o zdobesti) si esenta de
rom.
Se intinde ¾ din aluat intr-o tava unsa cu putin ulei. Restul de aluat se mai framantat cu faina pana cand devine foarte tare ca sa se poata da pe razatoarea mare. Se intinde gemul peste foaia din tava si se razuie deasupra coca oprita. Se intoduce tava in cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute. Se lasa se raceasca in forma, dupa care se taie.
Se intinde ¾ din aluat intr-o tava unsa cu putin ulei. Restul de aluat se mai framantat cu faina pana cand devine foarte tare ca sa se poata da pe razatoarea mare. Se intinde gemul peste foaia din tava si se razuie deasupra coca oprita. Se intoduce tava in cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute. Se lasa se raceasca in forma, dupa care se taie.
No comments:
Post a Comment