pt blat:
250 g faina
250 g zahar
50 g unt
1 ou
250 ml lapte
2 linguri cacao
1 pachet praf de copt
pt crema:
3 banane
100 g ciocolata
300 ml frisca
pentru decor:
bomboane
bastoane de ciocolata
Mod de preparare:
Oul se amesteca cu untul topit pana devine cremos.
Se adauga pe rand: zaharul, laptele, cacaoa, se amesteca bine, si la
final faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut
se toarna intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina, si se
coace la foc potrivit timp de 30 de minute. Intre timp se prepara umplutura: frisca se bate spuma
tare si se amesteca cu ciocolata rasa pe razatoarea mica. Crema se tine
la frigider pana se raceste blatul. Dupa ce s-a copt blatul, se lasa
sa se raceasca. Se taie cu un cutit capacul blatului lasand o margine
de 1 cm si se scobeste miezul blatului cu o lingurita. Bananele se
curata si se taie in 2 pe lung, se umple blatul cu bananele. Se pune
crema de frisca si ciocolata, formand o gramada. Deasupra se presara
miez de blat sfaramat. Pentru decorare se pun bomboane sub forma ochilor si gurii ariciului, iar tepii se realizeaza din bastoane de ciocolata.
No comments:
Post a Comment