Saturday, 30 March 2013

Tort Ariciul vesel

Ingrediente:

pt blat:

250 g faina
250 g zahar
50 g unt
1 ou
250 ml lapte
2 linguri cacao
1 pachet praf de copt

pt crema:

3 banane
100 g ciocolata
300 ml frisca

pentru decor:

bomboane
bastoane de ciocolata


Mod de preparare:

Oul se amesteca cu untul topit pana devine cremos. Se adauga pe rand: zaharul, laptele, cacaoa, se amesteca bine, si la final faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut se toarna intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina, si se coace la foc potrivit timp de 30 de minute. Intre timp se prepara umplutura: frisca se bate spuma tare si se amesteca cu ciocolata rasa pe razatoarea mica. Crema se tine la frigider pana se raceste blatul. Dupa ce s-a copt blatul, se lasa sa se raceasca. Se taie cu un cutit capacul blatului lasand o margine de 1 cm si se scobeste miezul blatului cu o lingurita. Bananele se curata si se taie in 2 pe lung, se umple blatul cu bananele. Se pune crema de frisca si ciocolata, formand o gramada. Deasupra se presara miez de blat sfaramat. Pentru decorare se pun bomboane sub forma ochilor si gurii ariciului, iar tepii se realizeaza din bastoane de ciocolata.
 
 
 
 


No comments:

Post a Comment