5 oua
300 g zahar pudra
500 ml frisca
100 g zahar
un plic zahar vanilat
300 g ciocolata cu lapte
4-5 linguri frisca lichida
capsuni
ciocolata
Mod de preparare:
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma, intr-un vas pus la bain marie. Se adauga zaharu pudra in ploaie, zaharul vanilat si, la final galbenusurile. Se lasa in cntinuare sa fiarba la bain-marie, timp de 20 minute, apoi se ia vasul de pe foc si se lasa la racit. Se bate intre timp frisca si, spre final, se adauga zaharul. Se incorporeaza cele doua compozitii, amestecand usor, sa nu se lase, Se toarna in forme de plastic si se baga in congelator pentru aproximativ 5 ore sau poate de pe o zi pe alta. Inainte de a sevi inghetata, se topeste ciocolata la baie de aburi si se amesteca cu frisca lichida. acest sos de ciocolata se serveste peste cupele de inghetata. Se poate servi cu bucati de ciocolata si capsuni.
No comments:
Post a Comment