Friday, 29 March 2013

Pufoasa cu mere

Ingrediente:

6 oua
6 linguri de faina
10 linguri zahar
1 praf de copt
coaja rasa de lamaie
2-3 pliculete zahar vanilat
6 mere acrisoare
10-15 biscuiti cu miere

Mod de preparare:

Bati albusurile spuma tare impreuna cu zaharul vanilat si sase linguri de zahar. Adaugi apoi galbenusurile, pe rand, si incorporezi usor faina cernuta cu praf de copt. Torni compozitia obtinuta intr-o tava tapetata pana sus cu folie de copt si o coci circa 30 minute, in cuptorul preincalzit. Separat cureti merele de coaja, le treci pe razatoarea cu ochiurile mari, le amesteci cu restul de zahar, coaja rasa de lamie si le calesti pana scade toata zeama. Scoti blatul din cuptor si il asezi pe planseta. In tava, peste o folie de copt, presari biscuitii macinati, apoi merele calite si asezi blatul de pandispan deasupra. Lasi sa se raceasca si rastorni prajitura, in asa fel incat pandispanul sa fie dedesubt, iar merele si stratul de biscuiti deasupra. Se poate orna cu zahar si se taie. Pofta buna!
 



No comments:

Post a Comment