Monday 18 March 2013

French toast la cuptor

Ingrediente:

8  felii de paine feliata, alba
100 g de unt
100 g zahar
2 oua
1  ceasca de lapte
1 lingura de scortisoara
1 lingura de esenta de vanilie
un varf de cutit de sare

Mod de preparare:

Intr-o tava mai mare  se pune  hartie de copt si apoi feliile de paine, peste care se adauga cate o lingurita de unt. Se amesteca  scortisoara cu zaharul si se presara  peste paine, apoi se da totul la cuptor cam 10 minute, la o temperatura de 200°C. Intre timp se amesteca laptele cu ouale, sarea si esenta de vanilie.   Se da fiecare paine prin amestec, apoi  le punem intr-o tava mai mica de cozonac, tapetata cu unt.  Deasupra se pun stafide, merisor, migdale, alune , sirop de artar in fuctie de preferinta.  Se dau din nou la cuptor pentru 30 de minute. Se servesc caldute sau reci, dupa preferinte.
 
 
 


No comments:

Post a Comment