Friday, 29 March 2013

Tort cu crema de lamaie

Ingrediente:

pentru blat:

2 oua
3 linguri apa fierbinte
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g faina
10 g cacao
50 g iaurt
1 plic praf de copt

pentru crema:

500 ml lapte
4 linguri faina
200 g zahar
1 pachet margarina
1 lamaie mare
1 plic zahar vanilat

pentru decorare:

frisca
bomboane

Mod de preparare:
 
Mixezi ouale cu apa pana isi dubleaza volumul si devine spuma. Adaugi zaharul, zaharul vanilat si iaurtul, amestecand continuu, timp de doua minute, la viteza mare. Presari faina cernuta cu praful de copt si pudra de cacao si mixezi la viteza mica. Torni compozitia intr-o forma de tort unsa si tapetata si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 20 minute. Il lasi sa se raceasca.  Pentru crema de lamaie se amesteca cu  mixerul  laptele cu zaharul, se adauga faina si se pune pe foc amestecand continuu. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se pune la racit intr-o cratita cu apa rece. Margarina se pune pe foc sa se topeasca, se adauga peste crema, amestecand continuu, punem coaja rasa de la lamaie si zeama de la lamaia respectiva. Se pune la rece. Cand s-a copt blatul, acesta se taie in trei, iar intre feliile de tort se pune crema de lamie. Se decoreaza cu frisca si bomboane colorate. Pofta buna!
 
 
 



  


No comments:

Post a Comment