Saturday, 30 March 2013

Tort cu crema ganache

Ingrediente:

pentru blat:

8 oua
1 cana si jumatate cu zahar
1 cana si jumatate cu faina
un praf de sare
esente

pentru crema ganache:

300 gr de ciocolata (3 ciocolate) cu lapte
300 ml frisca lichida

pentru decor:

frisca
fructe

Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat bine cu o cana cu zahar, iar galbenusurile cu cealalta jumatate de cana. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, dupa care se adauga faina, amestecarea facandu-se usor. Se adauga un praf de sare si esente. Se unge un vas rotund cu ulei si se adauga compozitia. Se baga la cuptor pentru aproximativ 50 de minute. De preferat, blatul se lasa pentru a doua zi. Pentru crema ganache la bain-marie se pune un vas in care se adauga frisca lichida si se amesteca cu o lingura de lemn pana aproape de punctul de fierbere. Se adauga apoi ciocolata rupta in bucatele si se amesteca tot pana aproape de punctul de fierbere. Dupa ce se raceste, aceasta crema se da la frigider pana a doua zi. Se mixeaza apoi pana devine o crema consistenta. Daca considerati necesar, mai puteti adauga un pic de cacao. Blatul se taie in trei parti egale. Fiecare parte se insiropeaza cu zeama de la doua compoturi. Se adauga crema ganache pe primele doua partii, fructe ananas, banane, taiate subtiri, iar pe ultima parte se adauga frisca (200 ml frisca lichida). Se „imbraca” peretii tortului cu frisca ajutandu-ne de un posh. Se orneaza cu fructe dupa imaginatie.
 
 
 


No comments:

Post a Comment