pentru blat:
8 oua
1 cana si jumatate cu zahar
1 cana si jumatate cu faina
un praf de sare
esente
pentru crema ganache:
300 gr de ciocolata (3 ciocolate) cu lapte
300 ml frisca lichida
pentru decor:
frisca
fructe
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenus.
Albusurile se bat bine cu o cana cu zahar, iar galbenusurile cu cealalta
jumatate de cana. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, dupa care se
adauga faina, amestecarea facandu-se usor. Se adauga un praf de sare si
esente. Se unge un vas rotund cu ulei si se adauga compozitia. Se baga
la cuptor pentru aproximativ 50 de minute. De preferat, blatul se lasa
pentru a doua zi. Pentru crema ganache la bain-marie se pune un vas in care se adauga frisca lichida si se
amesteca cu o lingura de lemn pana aproape de punctul de fierbere. Se
adauga apoi ciocolata rupta in bucatele si se amesteca tot pana aproape
de punctul de fierbere. Dupa ce se raceste, aceasta crema se da la
frigider pana a doua zi. Se mixeaza apoi pana devine o crema
consistenta. Daca considerati necesar, mai puteti adauga un pic de
cacao.
Blatul se taie in trei parti egale. Fiecare parte se insiropeaza cu
zeama de la doua compoturi. Se adauga crema ganache pe primele doua
partii, fructe ananas, banane, taiate subtiri, iar pe ultima parte se
adauga frisca (200 ml frisca lichida). Se „imbraca” peretii tortului cu
frisca ajutandu-ne de un posh. Se orneaza cu fructe dupa imaginatie.
No comments:
Post a Comment