1 ceapa
2 morcovi
1/4 telina
2 ardei
4 cartofi
1 kg rosii
100 g smatana
sare
piper
ulei
Mod de preparare:
Ceapa taiata solzisori se pune la calit in putin ulei.Se adauga morcovii taiati, dupa ce s-au calit putin, cat sa-si lase aromele, se adaugatelina taiata cuburi si ardeii taiati fasii.Se mai lasa 5 minute. Se taie rosiile si se pun in oala. Se mesteca din nou dupa
care se curata si taie cartofii car ese adauga peste restul
legumelor. Se pune apa fiarta peste legume, iar apa trebuie sa acopere legumele si inca vreo 3 cm deasupra. Dupa ce au fiert toate legumele, cu ajutorul unui blenderul vertical se formeaza o crema de legume foarte fina. Se potriveste cu sare si piper dupa gust. Se serveste supa crema de rosii calda cu smantana deasupra si cu niste crutoane. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment