4 albusuri
280g zahar tos
2 plicuri zahar vanilat
1 lingura suc de lamaie
pentru decorare:
frisca
bomoane colorate
fructe de padure
Mod de preparare:
Albusurile se lasa la invechit, timp de 24 de ore, la temperatura camerei, intr-un recipient inchis. Albusurile se transfera intr-o oala incapatoare, se bat spuma,
apoi se adauga tot zaharul tos si vanilat, impreuna cu sucul de lamaie,
apoi se mixeaza 2-3 minute. Oala se transfera pe bain-marie, unde se mixeaza la viteza mare,
pentru 8-10 minute, acordand o atentie sporita zonei de jos a
compozitie, unde albusurile intra in contact cu fundul oalei si unde
risca sa se lipeasca. Compozitia se transfera intr-un pos sau intr-o punga, careia ulterior i se taie un colt. Eu am folosit super utilul si usor de curatat pos din silicon.Cu ajutorul acestuia se spriteaza mici rozete, in tava acoperita cu hartie de copt.Compozitia ramasa se pune in pos si se lasa la temperatura camerei, in asteptarea celei de-a doua tavi.
Bezelele se introduc in cuptorul preincalzit, si se coc la foc mediu,
timp de 1.5-2h, pastrand usa cuptorului intredeschisa pe intreaga durata
a coacerii. La jumatatea timpului de coacere se intoarce tava. In
cuptor, bezelele trebuie sa se usuce, nu sa se coaca.
Bezelele sunt gata atunci cand sunt tari la exterior, chiar daca in interior sunt moi si lipicioase.Bezelele se scot din cuptor, se dezlipesc de pe hartia de copt, se lasa la racit
pe un grilaj, apoi se transfera intr-un recipient cu capac, unde se
pastreaza pentru 24 de ore astfel se continua procesul de uscare. La sfarsit bezelele se pot decora cu frisca si diverse bombonele, fructe de padure etc. creand astfel fete vesele. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment