pentru aluat
450 g faina
un ou
un pachet margarina
coaja rasa de la o lamaie
un plic zahar vanilat
o lingurita sare
3-4 linguri apa minerala
o lingura otet
3 linguri zahar
pentru umplutura
200 g gem
200 g nuci
zahar pudra
Mod de preparare:
Se cerne faina intr-un bol, se face o gaura la mijloc si se pune margarina moale, sarea, oul, zaharul, coaja de lamaie, apa, otetul. Se incorporeaza toate ingredientele si se obtine un aluat tare si usor faramnicios. Se infasoara in folie de plastic si se lasa la frigider o ora. Se macina nucile si se amesteca bine cu gemul si vanilia. Se intinde aluatul intr-o foaie subtire si se taie cerculete. Se pune pmplutura si se indoiesc pe jumatate. Se aseaza in foaia tapetata cu hartie de copt si se coc. Se scot si se pudreaza sau se tavalesc prin zahar pudra.
No comments:
Post a Comment