Saturday 9 March 2013

Sfintisori

Ingrediente:

un kg faina
400 g zahar
4oua
100 g margarina
40 g drojdie
400 ml lapte
200 g miere
200 g nuca macinata
50 ml ulei
arome

Mod de preparare:

Din drojdie, 2 lingurite de zahar, putin lapte si putina faina, luate din ingredientele de mai sus, se face o maia care se lasa la crescut. Se cerne faina intr-un vas, i se face o gaura la mijloc in care se pune maiaua crescuta, 3 oua batute cu un praf de sare, 200 g zahar, laptele, margarina moale si aromele. Se framanta aluatul cu mainile inmuiate in ulei si se lasa la dospit. Din aluatul crescut se rupe cate o bucata de marimea unui mar din care se fac 2 suluri lungi si subtiri care se impletesc sub forma ciferi opt. Se lasa sfintisorii putin la crescut, se ung cu un ou batut, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor aproximativ 20 minute pana se rumenesc. Intre timp, se fierbe un sirop dintr-un pahar de apa si restul de zahar. Pentru a ramane moi sfintisorii se trec rapid  prin siropul caldut, imediat ce au fost scosi din cuptor, apoi se ung cu miere si se presara cu nuca.
 

 



No comments:

Post a Comment