pentru lipii
500 g faina
200 ml apa calduta
un plic de drojdie uscata
o lingurita sare
o lingurita zahar
pentru umplutura
pulpe de pui dezosate
cartofi
varza alba proaspata
castraveviori murati
maioneza
ketchup
Mod de preparare:
In apa calduta se amesteca zaharul, sarea si drojdia, pana cand se
omogenizeaza. Apoi inglobam si faina, in ploaie. Se framanta un aluat
suplu si elastic, care se lasa la crescut 30 de min la caldurica. Din
acest aluat rupem cate o biluta, pe care o intindem bine pe o planseta
cu faina, cat de subtire cu putinta. Lipiile se coc in tava de teflon,
fara pic de ulei sau grasime. Se coc pe ambele parti, insa aveti grija
ca se fac repede si se poate sa le ardeti (cum am facut eu cu prima :p).
Din aluat se obtin cca 9-10 lipii. Pulpele se condimenteaza bine si se fac la gratar, apoi se taie in bucatele. Cartofii se prajesc in ulei, varza se toaca si se amesteca cu maracr si o lingurita de suc de lamie si sare, castraveciorii murati se taie felii subtiri. In fiecare lipie punem carnita, peste cartofii prajiti si sub forma asta
se baga la microunde 1 min. Apoi peste punem o lingura de maioneza,
castravetii, varza, ketchupul si rulam shaorma.
No comments:
Post a Comment