Friday, 29 March 2013

Tort cu crema de iaurt

Ingrediente:

pentru blat:

8 oua
3 linguri apa
8 linguri pline cu zahar
2 pliculete zahar vanilat
1 varf cutit de sare
13 linguri faina
1 praf de copt
2 lingurite cacao

pentru crema de iaurt

200 ml frisca lichida
250-300 g iaurt
6 linguri pline de zahar pudra
1 plic gelatina granule
1 cutie compot de piersici (400 g)
1 zahar vanilat

pentru decor:

frisca
floricele
ciocolata

Mod de preparare:

Separi ouale. Albusurile le bati spuma cu sarea si apa. adaugi zaharul si zaharul vanilat si bati incontinuu pana se dizolva zaharul complet. Adaugi si galbenusurile, pe care le incorporezi in compozitia cu albus. Adaugi faina, pe care o amesteci cu cacao si un praf de copt, pana cand toata faina este incorporata si rezulta un aluat ca de rulada. Intr-o tava de aragaz, pui hartie de copt, o ungi cu putin ulei, apoi torni compozitia obtinuta, intinzand-o in mod egal pe toata suprafata tavii. Dai la cuptor pentru 10-15 minute. Pentru crema toci piersiciledintr-o cutie cubulete mici. Hidratezi gelatina intr-o jumatate de cana de compot aproximativ 10 minute. O pui la foc sa se incalzeasca, fara sa fiarba cateva minute. Amesteci iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Adaugi gelatina hidratata si racita, iar, dupa ce omogenizezi bine gelatina cu iaurtul, adaugi frisca batuta si piersicile taiate cubulete.  Insiropezi blatul cu zeama de la compotul de piersici. Peste blat pui crema de iaurt, pe care o intinzi uniform pe toata suprafata blatului.  Lasi aproximativ 10-15 minute, dupa care tai fasii de 5 cm pe lungime. Rezulta 5 fasii, la o tava normala de aragaz. Trebuie sa montezi incepand cu mijlocul. Prima fasie o rulezi si o pui in centrul platoului. Continui de jur imprejur pana se termina fasiile. Dai la frigider. Ornezi tortul cu frisca. Pentru decor se pot pune florocele, crema de ciocolata, bombonele, frute in functie de imaginatie. Pofta buna!





No comments:

Post a Comment