2 cani de zahar granulat
1/8 lingura miere
4 cani migdale macinate
2 albusuri de ou
zahar pudra
Mod de preparare:
Pune intr-o tigaie zaharul si 2/3 cana de apa. Amesteca usor, pana cand
zaharul se dizolva. Adauga apoi mierea si da focul mai mare. Adu sosul
la nivelul de fierbere, acopera si lasa-l sa fiarba 3 minute. Scoate
capacul si lasa sosul sa fiarba la 130 de grade. Apoi pune tigaia
intr-un vas cu apa rece
, astfel incat nivelul apei sa fie mai jos decat marginea tigaii
(bain-marie). Amesteca in compozitia de zahar pana cand aceasta devine
groasa si are un aspect cremos. Adauga apoi migdalele si albusurile de ou. Pune inapoi cratita pe
aragaz, la foc mic si amesteca in ea 1-2 minute, pana cand compozitia se
intareste. Imprastie niste zahar pudra pe un fund de lemn sau pe o hartie de copt
. Apoi toarna compozita din tigaie. Asteapta sa se raceasca suficient
de mult incat sa poata fi manevrata cu mana. Pudreaza-ti mainile cu
zahar pudra si framanta sosul de martipan pana cand detine neted si
elastic.
No comments:
Post a Comment