Friday 29 March 2013

Fursecuri cu untura

Ingrediente:

5 linguri untura sau unt
5 linguri zahar pudra
1 ou
coaja de la o portocala
zeama de la o lamaie
1 praf de copt
300 g faina
inimioare pt decor

Mod de preparare:

Pui untura sau untul si oul intr-un vas incapator, adaugi zaharul pudra si amesteci pana se topeste. Daca nu ai zahar pudra, poti folosi si zahar tos, doar ca acestea se topeste mai greu. Pui si coaja de portocala data pe razatoare, apoi amesteci pana cand compozitia de fursecuri cu untura devine pufoasa. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie sau cu otet si-l adaugi in compozitia de fursecuri. Amesteci si adaugi treptat faina. Cele 300 g faina sunt o cantitate orientativa, deoarece va trebui sa adaugi faina atat cat sa obtii consistenta dorita, aceasta depinzand de felul in care vei modela fursecurile. In cazul in care folosesti posul, aluatul trebuie sa fie mai moale. Daca folosesti forme pentru biscuiti si fursecuri, atunci adaugati mai multa faina, pentru ca va trebui sa obtii un aluat destul de tare. Deoarece fursecurile au grasime in compozitie, tava in care coci nu mai trebuie unsa. Incingi cuptorul, apoi introduci fursecurile si le lasi 10-15 minute. Se pot orna cu diverse bomboane, eu am folosit inimioare. Trebuie sa aveti grija, deoarece acestea se coc repede si se pot arde. Pofta buna!
 
 
 
 




No comments:

Post a Comment