Tuesday 19 March 2013

Ciocolata de casa

Ingrediente:

350 g zahar
250 g lapte praf
100 ml apa
100 g unt
30 g nuci
40 g cacao
esenta de vanilie
fructe confiate
alune
migdale

Mod de preparare:

Intr-o cratita se masoara zaharul si apa, se pun la fiert amestecand periodic. Cand se dizolva tot zaharul si incepe sa fiarba compozitia, faceti focul mic si lasati 5 minute - foarte important aici sa nu fierbeti nici mai putin  nici mai mult.Dupa acest timp luati cratita de pe foc, adaugati untul si amestecati pana se dizolva complet.  Apoi  adaugati laptele praf, amestecati bine cu un tel sa nu fie cocoloase. Este bine sa dati prin sita laptele praf pentru a evita formarea de cocoloase. La sfarsit se aduga cocaoa si aromele. Se amesteca bine si se uniformizeaza compozitia. Aceasta se toarna intr-o tava intinsa, acoperita cu folie de copt. Se toarna compozitia in tava. Deasupra se pun nucile, alunele, migdalele, fructele confiate sau alte ingrediente pe care le aveti la dispozitie. Se dau la frigider pana se intareste, aproximativ 3-4 ore. O  puteti taia dupa preferinta. Pofta buna!

 
            
 
 
 



No comments:

Post a Comment