Saturday 9 March 2013

Mucenici muntenesti

Ingrediente:

pentru aluat:

500 g faina
200 ml apa
1/2 lingurite sare

pentru fiert:

2-3 l apa
zahar dupa gust
un praf sare

pentru servit:

300 g nuca macinata
esenta de rom
coaja rasa a unei portocale
coaja rasa a unei lamai
esenta de vanilie
un plic zahar vanilat
scortisoara

Mod de preparare:
 
Pentru aluat, se amestec faina, apa si sarea si se framanta pentru a obtine un aluat potrivit de tare. Se intinde aluatul intr-o foaie nu mai groasa de 1/2 cm si se taie mucenicii cu aparatul special. Se pun mucenicii taiati pe hartie de copt intr-o tava, rasfirati si se lasa sa se usuce timp de o oara. Se aseaza la foc o oala cu 2-3 litri de apa, cu sare si zahar dupa gust. Cand apa incepe sa fiarba, se micsoreaza focul si se pun mucenicii cu grija. Se adauga razatura de citrice, esentele si zaharul vanilat si se lasa la fiert in jur de 20-25 minute. Mucenicii se servesc calzi sau reci,cu nuca si scotisoara alaturi.



No comments:

Post a Comment