Tuesday, 26 March 2013

Galuste cu prune

Ingrediente:
1 kg cartofi (de preferat noi)
prunele( se lasa cu o ora inainte cu zahar)
1 cana zahar
1/2 cana gris
1 cana faina
putina sare
200 g pesmet
50 g unt
2 oua

Mod de preparare:

Se fierb cartofii ca pentru pireu. Cand s-au fiert se amesteca bine si apoi se adauga: ouale, zaharul, grisul si apoi faina. Se obtine o coca care se face sul pe o tava cu faina, apoi se imparte cu cutitul in mici bucatele care se intind in palma si apoi se pune in mijloc o pruna. Se fac mici galuste care se pun la fiert intr-o oala cu apa care da in clocot. Cand s-au ridicat deasupra galustile se mai lasa 5-6 minute la fiert. Separat intr-o cratita se incalzeste untul si se pune pesmetul si zahar. Galustele scoase din apa se dau apoi prin amestecul obtinut.

Pofta buna!




No comments:

Post a Comment