Ingrediente:
1 kg cartofi (de preferat noi)
prunele( se
lasa cu o ora inainte cu zahar)
1 cana zahar
1/2 cana gris
1 cana
faina
putina sare
200 g pesmet
50 g unt
2 oua
Mod de
preparare:
Se fierb cartofii ca pentru pireu. Cand s-au fiert se
amesteca bine si apoi se adauga: ouale, zaharul, grisul si apoi faina. Se obtine
o coca care se face sul pe o tava cu faina, apoi se imparte cu cutitul in mici
bucatele care se intind in palma si apoi se pune in mijloc o pruna. Se fac mici
galuste care se pun la fiert intr-o oala cu apa care da in clocot. Cand s-au
ridicat deasupra galustile se mai lasa 5-6 minute la fiert. Separat intr-o
cratita se incalzeste untul si se pune pesmetul si zahar. Galustele scoase din
apa se dau apoi prin amestecul obtinut.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment